Voorpagina

Welkom op de historische website van het dorpje Stad aan 't Haringvliet. Op deze website treft u allerhande materiaal aan dat te maken heeft met de geschiedenis van Stad.

Doel is om de geschiedenis van Stad aan 't Haringvliet voor een groot publiek toegankelijk te maken en mensen ook zelf onderdeel te laten worden van die geschiedenis. Naast een globaal overzicht van de historie vindt u ook gedigitaliseerd archiefmateriaal, thematische artikelen die geschreven zijn door lokale historici en verhalen van mensen. Het zijn tenslotte de mensen die de geschiedenis maken. Ook is er in de beeldbank van deze site allerlei beeldmateriaal te vinden uit de rijke historie van het dorp.

De website werkt volgens het principe van een 'schoenendoos'. Dat wil zeggen dat iedereen artikelen over historische zaken op de site kan plaatsen, die komen ongerubriceerd onder het kopje 'artikelen' te staan. We zoeken nog mensen die willen helpen met het ordenen van alle informatie. Vrijwilligers kunnen zich melden via onderstaand e-mailadres.

Dit digitale archief is een project van de Stichting StadsWeb en wordt gecoördineerd door Herman Maas en Pieter Prins. Mocht u meer informatie willen dan er al op deze website te vinden is, of heeft u een opmerking of vraag over de site, dan kunt u mailen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..