Titel: Geschiedenis van De Stadt ende Gudseke 1359-1965
Auteur: Marinus Mellaard

Beschrijving:
De inhoud van het boek omvat vier hoofdonderwerpen te weten: ‘land en dorp’, ‘het bestuur’, ‘de bevolking’, en ‘de economie’. Per onderwerp wordt de geschiedenis in chronologische volgorde beschreven. “Maar”, benadrukt Mellaard, “het heeft geen verhaallijn. Het is puur informatief.
Zie het StadsWeb-artikel voor meer informatie.

Uitgegeven in 2020 in eigen beheer. Uitverkocht. Mocht u interesse in het boek hebben dan kunt u dat melden bij zijn zwager Jan Maliepaard, J. van Halfwassenaerstraat 2 of bij boekwinkel van den Boom in de Voorstraat van Sommelsdijk..

ISBN/EAN: 9789090339757

 

Titel: Stad aan 't Haringvliet in vroeger tijden
Auteur: Hans Maliepaard

Beschrijving:
Publicatie van verzameld materiaal door Hans Maliepaard. Gepubliceerd in 1994 na zijn dood door zijn vrouw Nel Maliepaard-van Keulen. In het boek staan foto's uit het verleden van Stad met bij elke foto een korte beschrijving.

Uitgegeven in 1994 bij Uitgeverij Deboektant in samenwerking met Vroegindeweij Boeken te Middelharnis. Helaas niet meer leverbaar.

ISBN/EAN: 9789055340224


 

Titel: Stad aan 't Haringvliet zoals het was
Auteur: J.L. Braber

Beschrijving:
Boekje uit 1972 vol foto's met bij iedere foto een korte beschrijving.

Uitgegeven in 1972 bij Uitgeverij Steengracht. Helaas niet meer leverbaar.


 

Titel:100 jaar Gereformeerde Kerk
Auteur: Jan Both

Beschrijving:
Gedenkboek, gepubliceerd bij het 100-jarig bestaan van de Gereformeerde Kerk op Stad in januari 2005. Met een voorwoord van ds. N.J.A. van Exel.


 

Titel:100 jaar christelijk onderwijs
Auteur: Jubileumcommissie C.B.S. Albert Schweitzer

Beschrijving:
Gedenkboek, gepubliceerd bij het 100-jarig bestaan van de Christelijke School van Stad aan 't Haringvliet. Een voorwoord door voorzitter J.C. Wagner, het programma van de gedenkdienst en herinneringen van oud-leerlingen, geïllustreerd met foto's.